Rally-lydighet

Treningstider:

Rally lydigheten har fast trening annenhver torsdag (partallsuker) i drivhuset på Østbyveien 144.
Vi prøver da å bytte på og gå baner, og trene på diverse momenter. Alle som vil prøve kan komme ned, så får du veiledning og hjelp. Vi forklarer skilter, øvelser og regler for alle nye.

Litt om Rally lydighet:

Rally lydighet er en relativt ny hundesport i Norge. Rally er en blanding av tre hundesporter; Lydighet, agility og litt freestyle. Dette er en morsom og ganske enkel sport, og det går fort, derav navnet rally lydighet. Det er fire klasser, 1, 2, 3 og elite. Det er også en rekrutt klasse.
I konkurranser starter man alltid med 200 poeng. Eksempler på minus poeng kan være snusing(-1) treghet (-1) skjev sitt (-2) stram line (-2) repetere en øvelse (-3) fysisk kontakt (-3) hard komandering/fysisk korrigering (-5).
Det er også mulig å diske. For eksempel en hund som er ute av kontroll, fører som løper i banen ( unntak ved hopp, tunell og slalåm), hunden sitter mer enn 90 grader skjevt, stram line gjennom store deler av banen, ved bruk av feil halsbånd i klasse 1, ved bruk av halsbåndet, sele eller lignende i klasse 2,3, og elite.
Rekrutt klasse (uoffisiell konkurranse)
Her kan man gå med godbiter gjennom hele banen og belønne ved skilter det står stopp på. Man blir bedømt på samme måte som i klasse 1, men det blir ikke sendt inn. Dette kan være en fin måte å se hvordan man ligger an i forhold til å starte i klasse 1. Når man starter i rekrutt, så går man en klasse 1 bane. Her bruker man bånd som i klasse 1.
Klasse 1
Dette er en offisiell konkurranse. Her er det ikke lov med godbiter men man kan rose og prate med hunden gjennom hele banen. Jo mer, bedere. Alt skal være positivt og morro. Hunden går i bånd hele tiden. For opprykk til klasse 2 må man ha 3 napp (175poeng*3). eller man kan få direkte opprykk ved 190 poeng. Da får man også bronsjemerket.
Klasse 2
Bygger videre på klasse 1, men med noen nye øvelser som hopp over hinder og to forskjellige innkallinger. Ellers gjelder det samme i klasse 1, det skal være gøy og posetivt. Dette gjelder i alle klassene. Her har man naken hund, altså ikke lov med halsbånd, sele, flåtthalsbånd, andre klær og lignende. For å få opprykk til klasse 3 må man ha 3 napp (180 poeng*3) eller 195 poeng for direkte opprykk. Da får man også sølvmerke.
Klasse 3
Bygger igjen videre på klasse 2. Her er det også noen nye øvelser som tunell, slalåm mellom bena og snur under marsj. Her har man også naken hund. For å få opprykk her må man ha 3 napp (190poeng *3) eller 197 poeng for direkt opprykk. Da får man også gullmerke.
Elite
Bygger videre på klasse 3. Her er det også noen nye øvelser som sidebytte fra venstre til høyre foran og bak, 8 eller 16 pinners slalåm og fremadsending til kjegle med stå. Her har man også naken hund. Ved oppnådd 3 førstepremier (minimum 190 poeng) for tre ulike dommere så kan man få rallylydighets championat.