Agility

Treningstider:

Egentrening i drivhuset tirsdager fra kl 18 – 19.30.

For å delta på treningen så kan man enten betale sesong for å trene inne (1.1 – 31.12), eller man kan betale drop-in som er kr 100,- for medlemmer og kr 250.- for ikke-medlemmer. Dette vippses over til klubben på 101749 FØR trening. Dersom hunden er med inn døra så regnes det som trening.

For å delta på trening må man ha gjennomført et nybegynnerkurs (inntakskurs). Nybegynnerkurs avholdes ca to ganger pr år, og blir annonsert her på hjemmesiden og på Facebook-gruppa «Larvik og Omegns Hundeklubb». Det er også mulig å ta ta nybegynnerkurset en annen plass enn hos oss, men det bør da være et kurs som tar for seg hindersikkerhet.

lohk24

Litt om agility:

Agility er kort sagt hinderløp med hund. Hunden skal på kortest mulig tid og med minst mulig feil hoppe over, krype under, gjennom, og balansere over en rekke forskjellige hindre. Føreren løper sammen med hunden og ledsager den gjennom banen med kommandoer og oppmuntring. Her har du lov til å være klovn! Du kan bruke så mange dobbeltkommandoer du bare vil både på konkurranse og i trening. Ordet Agility stammer fra det engelske ordet agile som betyr rask, smidig og lett bevegelig.

Agility egner seg for de fleste hunderaser. Blandingshunder kan også delta i konkurranse. På grunn av belastning på skjelett og ledd anbefales det at hunden er ca 10 – 12mndr. før den begynner. Denne fartsfylte sporten krever disiplin, utholdenhet og konsentrasjon. Hunden utvikler bedre kroppsbeherskelse, styrker selvtilliten, og ikke minst bygger opp den naturlige kontakten det bør være mellom hund og eier. Agility er en sunn aktivitet for hunden og stimulerer til et godt og riktig hundehold. Og ikke minst: DET ER UTROLIG GØY!

lohk20

En agilitybane består av møne, stige, vippe, hoppehindre, hjul, tunnel-rør, lengdehopp og slalåm. Hindrene kan bli satt opp i utallige kombinasjoner med varierende vanskelighetsgrad. I konkurranser konkurreres det i to grener, agilityklasse og hoppklasse. I en hoppbane er mønet, vippe og stige tatt bort, men reglene og klasseinndelingene er de samme som i agility.

lohk9

 

 

lohk22